Veckans loppisfynd

Jag har loppat lite i veckan. På Emmaus och Erikshjälpen. Erikshjälpen är för närvarande en favorit, har hittat massor av fina grejer och billigt också.

Bär i plast

Det är lite underligt hur det kan falla sig att man på kort tid hittar liknande föremål på olika loppisar. Hur blir det så? Jag hittade den med jordgubbarna på Emmaus i fredags och de andra två på Erikshjälpen i lördags… Är lite konfunderad över vad det är också. Ser ut som sylt- eller marmeladburkar, men kan inte hitta något liknande när jag söker på webben. Någon som vet? Locken är löstagbara och behållarna eller burkarna är i plast, två stycken och den tredje i marmor.

Laholm Keramik

Jag hittade dessa två söta burkar också. Efter lite sökande på nätet verkar det vara keramik från Laholm. De har dock inga stämplar så jag vet inte om de är kopior eller ”äkta”. Söta var de i alla fall.

Karott och knappar

Hittade den här fina karotten. Jag håller på att byta ut mina funktionella men tråkiga Tupperware IsoDuo med diverse karotter. Har några fina i Stavangerflint och nu har jag denna härligt retrogula med svart lock. Jag tror det är en Rörstrand, dock ingen stämpel eller liknande i botten, men såg en likadan på Tradera. Och knappar är ju något man måste fynda på loppis, är ju väldigt dyrt att köpa nya. Plockade på mig en massa fina i olika former och färger. Brickan är ett tidigare fynd jag gjorde i somras.

Brickor i teak och plåt

Mer brickor. Dock inte från denna veckans fynd utan inköpta tidigare i somras.

Tygfynd

Här är en bit häftigt retrotyg som jag ska fundera på vad jag kan göra av det. Alltid roligt att köpa tyg på loppis eller second hand. Hittade lite matchande knappar också.

 

2 comments on “Veckans loppisfynd

  1. Anne Nyberg on said:

    Tack Anna!

    För alla underbara bilder, de är så läckra och inspirerande.
    Du är grym :)

  2. Tack Anne! Det värmer! Kul att jag kan inspirera! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5 492Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>