Kreativt flow

Just nu är jag inne i ett kreativt flow. Är lite kreativ varje dag. Utan stress och utan att ha en manisk känsla. Bara så där skönt lagom kreativ.

Och jag virkar mest så klart.

I början tyckte jag att det var jättejobbigt att virka rutor. Tänkte på alla trådar man måste fästa, tänkte på vad jobbigt det är att sy eller virka ihop alla rutorna. Men det har jag kommit över. Tycker det är jättekul att virka rutor nu. Så kul så att jag till och med har börjat göra egna påhittade rutor.

Virkade rutor - Crochet Square

Jag har utgått från ett mönster men sedan har jag improviserat resten. Det är kul att pröva lite olika tekniker och se vad som växer fram.

Annas ruta - virkmönster / Annas square - Crochet pattern

Jag har försökt att göra en mönsterbeskrivning och lite längre fram skall jag göra ett diagram också. Jag själv tycker det är lättare att läsa diagrammönster. Om du vill prova på rutan kan du ladda ner mitt mönster här.

Jag har så klart flera projekt på gång. Jag har lyckats avsluta några, bland annat den här boleron som jag hållit på med ett tag.

Virkad Bolero i Marks & Kattens garn Big Trend - Crochet bolero

Här är rutorna som boleron består av. Jag ska lägga upp en bild på när den är färdig, har bara några sömmar till att göra. Mönstret har jag hittat på Garnstudio och det hittar du här. Garnet heter Big Trend och är från Marks & Katten.

Jag har ju i tidigare inlägg skrivit om min finska inspirationskälla Virpi Siira och hennes blogg VMSoma KOPPA. Här är några av mina projekt som inspirerats av henne:

ruta02Virkade rutor till trekanstsjal inspirerad av VMSoma KOPPA

Jag föll pladask för detta garn och mönster. De här rutorna skall så småningom bli en trekantssjal.

Virkboken av Ellen Tûrkis och Sanna Damman

Ursprungsmönstret finns i den här boken och Virpi Siira har även gjort en fin beskrivning av mönstret här.

Virkad ruta diagram - Crochet square pattern diagram

Mönstret på min favoritruta uppställt som diagram, det till höger.

Virkad ruta i Drops Big Delight

Jag älskar det här garnet – Drops Big Delight – som finns i en massa olika färgställningar. Det riktigt sprakar om färgerna.

Väska inspirerad av VMSoma KOPPA - Crochet Bag

Här blockar jag en väska, också den inspirerad av Virpi Siiras fina alster. Länk till inlägget om väskan här. Garnet är bomullsgarnet Drops Paris.

Väska inspirerad av VMSoma KOPPA - Crochet Bag

En väska till, länk här. Garn: Drops Muskat.

Virkat kuddfodral - Crochet pillowcase

Det här är ett kuddfodral, inspiration till detta har jag hittat här.

Virkat kuddfodral - Crochet pillowcase

 

Ja, som ni ser är det mycket på gång. Jag har lagt upp en del av mina projekt på Ravelry, som för övrigt är ett jättebra ställe att hitta inspiration och mönster.

Vad har ni för kreativa projekt på gång?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5 492Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>