Internationella Kvinnodagen – 8 mars

Första gången någonsin tog jag mig ut på 8 mars och Internationella Kvinnodagen och för första gången gick jag med i ett demonstrationståg.

Vilken härlig upplevelse! Vad många människor! Vilken stämning! Vilket väder! Solen sken och vi med den! Från Gustav Adolfs Torg upp till Götaplatsen!

annareginaMin vän Regina var med mig!8mars01Väl uppe vid Götaplatsen möttes folkhavet av ett fantastiskt trumtunggung av Kiriaka!8mars02Jäklar vilket drag! Helt underbart och det höjde bara stämningen ännu mer!8mars03F! Göteborg var på plats så klart!8mars04En sån fantastisk känsla när jag tittade ut över folkhavet – vi är många nu! Det feministiska genombrottet är nu! Nu SKA det bli en förändring! En annan framtid är möjlig!8mars05Det starkaste talet gavs av en representant för transpersoner. Fruktansvärda siffror för hur transpersoners liv och vardag ser ut. Exemplen var tagna ur en rapport framtagen i USA. Över 50% av transpersoner begår självmord. I övriga populationen är det ca 1%. Över 50% av transpersoner har inget jobb. Ignoransen, okunskapen och fördomarna som transpersoner bemöts av i kontakt med myndigheter och i offentlig sektor, ja hela samhället, är stora och måste bearbetas. I Sverige finns ingen rapport av transpersoners livssituation. Det är hög tid att tillsätta en sådan utredning.cafemezamix01Efter demonstrationen gick vi vidare till Café Meza Mix på Burgårdsgatan, en tvärgata till Södra vägen. Där åt vi fantastiskt goda smårätter.cafemezamix02Goda baklavas till efterrätt med gott chai latte avslutade besöket på det mysiga stället. Rekommenderar varmt ett besök dit!fem04Och sen när jag kom hem så låg detta på mitt sängbord! <3 Sicken dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5 492Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>