Fem bra saker – Februari

Här kommer fem bra saker i februari – utan inbördes rangordning…

1. Nya poddar

Jag lyssnar en hel del på lite olika poddar. Några ”nya” jag upptäckt det senaste som jag gillar är ”Värvet” med Kristoffer Triumf. Det är mysiga avslappnade intervjuer med olika kändisar. Jag rekommenderar att lyssna på Bianca Kronlöf, Mona Sahlin, Kakan Hermansson, Liv Strömquist och Maria Sveland.

En annan bra podd om man är intresserad av feminism och antirasism är ”Camilla och Mireyas podcast”. De diskuterar världen ur två rasifierade feministers synvinkel.

Camila och Mireyas podcast Värvet med Kristoffer Triumf

 

2. Kravlös virkning

Jag virkar och virkar och virkar, utan några egentliga krav just nu och det är skönt. Jag har ju som sagt en massa olika projekt på gång och just nu jobbar jag med rutorna jag skrev om föregående inlägg. Just nu är  jag uppe i 35 st rutor. Behöver nog några till om det ska räcka till en eventuell lång tröja/cardigan. Och att lyssna på poddar samtidigt är riktigt najs.

Virkade rutor Virkade rutor

 

3. Twitter

Jag har för första gången på allvar testat och fastnat för Twitter. Jag är dålig på att skriva slagkraftiga tweets och jag följer inte bekanta och vänner (känner inte så många som är aktiva på twitter). Jag följer intressanta personer som är mer eller mindre politiska eller personer som är nöjesprofiler med engagemang för vissa frågor. Jag lär mig jättemycket, får en massa bra tips om intressanta artiklar, krönikor, debattartiklar och får insikt i diverse frågor. Här är några personer jag tipsar om att följa:
@zolfagary
@Genusfotografen
@YlvaHabel
@mymlan
@Soranismail
@steffesundstrom
@kickanwicksell
@vkawesa
@sisselaNB
åsså jag då också kanske @annapinglan

@annapinglan på Twitter

 

4. Vårglada känslor (?) på Spotify

Ny najs feelgood spellista på Spotify – Happyhappyland, med bl a matriarken Linda Pira, Rizzle Kicks, Pharrell Williams och Kapten Röd! Håll till godo!

annabrudens spellista på Spotify

 

5. SHERLOCK!!!

Älskar verkligen denna fantastiska, snygga, humoristiska, intelligenta serie. Och jag ska inte börja prata om Benedict Cumberbatch för då får ni inte stopp på mig!

Sherlock Series BBC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5 492Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>