De senaste virkprojekten

Jag har ju en massa olika handarbetsprojekt på G i stort sett hela tiden. Jag har en massa massa garn hemma som legat relativt sorterat och samlat men jag tog tag i lådorna härom dagen och gjorde en ordentlig sortering.
Jag fick två packer med plastpåsar med förslutning för ett tag sen och dessa använde jag nu för att packa garnerna utifrån fiber och färg. Ordning och reda ska det vara.
Jag sorterade också upp mina projekt som legat vilande olika länge och nu har jag tagit på mig till uppgift att avsluta dom en efter en. Jag har hittills lyckats avsluta tre projekt. Och samtidigt starta upp lika många… Ja ja, så är det. ;-)
Men det känns verkligen skönt att avsluta och gå vidare må jag säga.

Varm virkad sjal

Påbörjade den här sjalen förra hösten. Nu är den klar och har till och med fått tofsar. Virkmönstret har jag köpt på Etsy av BernioliesDesigns. Hon har jättefina virkmönster.

Färgsprakande sjal

Här är ytterligare en sjal från BernioliesDesigns. Jag har virkat i Drops Big Delight – jag bara älskar det garnet! Ursprungsmönstret är nog avsett för mohair eller liknande.

Sjal i Järbo Stella

Här är ännu ett avslutat projekt – en sjal i Stella från Järbo. Jag har också använt Paljett från Svarta Fåret. Mönstret är gratis och finns att hämta här.

Ja, det var de avslutade projekten det.
Här kommer de påbörjade pågående projekten…

Axelvärmare i Big Trend

Har påbörjat en axelvärmare i Big Trend. Gillar verkligen att virka i rutor. Inte lika kul att virka ihop eller fästa ihop rutorna dock. Vi får se hur det går. Gratis mönster från Garnstudio. Jag får nog göra fler rutor än i mönstret för de blir mindre med det garnet och nålen som jag använder.

Döskallesjal

En döskallesjal måste man väl ha?!?! Mönstret hittade jag här och jag använde garn som jag hade hemma (som jag egentligen skulle använt till ett aldrig påbörjat projekt). En tråd Kid-Silk och en tråd Cotton Viscose från Drops.

Poncho i alpacka och mohair

Jag håller på med en improviserad poncho i en tråd alpacka och en tråd mohair och så skiftar jag garn i kaskaden – svart/mörkblå/grå/vit.

Poncho från Drops Garnstudio

Jag snubblade över en bild på en ursnygg poncho/axelvärmare på Pinterest. Bilden länkades till en färdig produkt på nätet – inget mönster. Sen ägnade jag MYCKET tid på nätet för att hitta ett liknande mönster men jag gick bet. Men till slut, efter ett tips från en grupp på Facebook fick jag tag i rätt mönster. Här finns det. Jag använder mig av ett annat garn än det i mönsterbeskrivningen så den blir lite med chunky än originalet.

Halsvärmare Annapinglans Design o Form

Fick också tummen ur och satte knappar i mina halsvärmare som ska in i shoppen.

Halsvärmare Annapinglans Design o Form

Kommer till shoppen snart.

 

Jag tror att det är ett allmänt ”problem” för handarbetare att man har alltid flera projekt på gång och ett antal ”UFO:n” som det kallas (UnFinishedObjects).
Det är verkligen skönt att avsluta, men det går liksom inte att INTE sätta igång med nya projekt eftersom kreativitet föder inspiration.

Hur upplever ni det?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5 492Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>