Baka, baka, liten kaka…

Jag ska ha syjunta, ett gäng med goa tjejer ska komma över och vi ska prata, fika och pyssla.
Jag har bakat Prästgårdens mjuka pepparkaka från Sju sorters kakor samt
Bruten choklad- och havrekaka (jätteenkel att göra och supergod!):
Ca 15 bitar
Ingredienser:
150 gr mörk blockchoklad (ex Fazer Premium)
125 gram smör
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 st ägg
0,75 dl socker
Gör så här:
Hacka chokladen i bitar. Smält smöret och häll över havregrynen. Låt stå i nån minut. Blanda i resten av ingredienserna. Bred ut på plåt eller i form, ca 2 cm tjockt. Använd bakplåtspapper. Baka i ugn på 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och bryt sedan i bitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5 411Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>